Ziekenboeg bij LFC puilt iets minder uit

Ziekenboeg bij LFC puilt iets minder uit

Jurgen Klopp gaf vandaag opnieuw een update over de ziekenboeg. Er viel goed nieuws te rapen, maar ook minder goed. 

Twee spelers hebben de trainingen hervat deze week. Dominic Szoboszlai en Darwin Nunez zijn dus inzetbaar tegen Nottingham Forest.  Wataru Endo  (contactblessure) en Andrew Robertson (ziekte) zouden dit weekend nog de trainingen hervatten. 

Mohamed Salah zal er zeker niet bij zijn dit weekend, maar nadien zou haalbaar kunnen zijn. Met een spierblessure wil de club echter geen risico’s neen. 

Ryan Gravenberch liep tegen Chelsea een enkelblessure op. Zijn ligamenten zijn geraakt, maar de schade valt mee. Toch zou hij enkele weken buiten strijd kunnen zijn. 

Op Trent Alexander-Arnold is het nog iets langer wachten. Hij keert waarschijnlijk na zijn knieblessure terug na de internationale break. Dat betekent dat hij er op 31 maart tegen Brighton misschien terug bij is. Alisson Becker zou dan terug onder de lat kunnen staan, hij herstelt van een spierblessure. Ook Curtis Jones (verrekking) zou er dan terug bij zijn. 

 

Klopp heeft geen idee wanneer Thiago Alcantara terug wedstrijden zal kunnen spelen. Op 4 februari speelde de middenvelder even mee, maar hij raakte al snel terug geblesseerd. Er moeten een aantal zaken gebeuren, maar Klopp heeft er geen zicht op. We spreken dus niet over weken, maar maanden. Hetzelfde verhaal bij Diogo Jota. De ligamenten van zijn knie zijn geraakt en hij moet verschillende maanden revalideren. 

Stefan Bajcetic maakt progressie. Hij is pijnvrij en werkt aan zijn conditie. Van deelnemen aan de groepstrainingen is nog geen sprake. Na een inactiviteit van een jaar, kan dat nog geruime tijd duren. 

Op Ben Doak moeten we dit seizoen niet meer rekenen. De jonge aanvaller werd geopereerd aan een gescheurde meniscus en moet nog lang revalideren. Ook Joel Matip (ligamenten) komt dit seizoen normaal niet meer in actie.