Liverpool maakte tien miljoen verlies vorig seizoen

Liverpool maakte tien miljoen verlies vorig seizoen

Liverpool FC heeft de financiële resultaten voor het seizoen 2022-2023 gepubliceerd. De club maakte ongeveer 10.5 miljoen verlies. 

LFC zag de media-inkomsten dalen met 22 miljoen tot 283 miljoen euro. Dat komt vooral doordat de Reds er al in de kwartfinale van de Champions League uitvlogen. Liverpool was de voorbije vijf seizoenen wel het meest bekeken voetbalteam wereldwijd. 

Ook de wedstrijdinkomsten daalden, met acht miljoen tot 93 miljoen euro. De club speelde minder wedstrijden dan het seizoen voordien. Die inkomsten zouden in de toekomst moeten stijgen door de uitbreidingen van Anfield, een investering van 93 miljoen euro. 

De commerciële inkomsten stegen met 29 miljoen tot 318 miljoen euro. Dat maakte het verlies op de andere domeinen goed. De groei was vooral te danken aan de lucratieve tour in Azië, het openen van zeven nieuwe winkels wereldwijd en een groei aan inkomsten uit de online verkoop. 

In totaal zag LFC 694 miljoen binnen stromen, even veel als een seizoen eerder. De kosten lagen dus nog ruim tien miljoen hoger. Het is niet bekend hoe die kosten verdeeld zijn en hoeveel daarvan bijvoorbeeld aan spelerslonen werd besteed. 

In deze financiële periode haalde Liverpool vier spelers: Cody Gakpo, Darwin Nunez, Calvin Ramsey en Kornel Misciur. Twaalf spelers verlieten de Reds, terwijl 21 spelers een nieuw contract tekenden. 

Liverpool FC is de eerste club die acht miljoen volgers heeft op Youtube. Op facebook en Instagram heeft de club meer dan veertig miljoen volgers.