Liverpool wint van Luton ondanks vele blessures

Liverpool wint van Luton ondanks vele blessures

Liverpool FC – Luton 4-1

Liverpool FC blijft de rangschikking in de Premier League aanvoeren na een felbevochten overwinning tegen Luton. De Reds begonnen hevig aan de partij, maar kregen al snel het deksel op de neus. Na de pauze konden ze de boel toch nog vlot redden. 

Een sterke start leverde niets op voor Liverpool, maar na twaalf minuten was het aan de overkant wel raak. Chiedozie Ogbene kopte Luton op voorsprong. De Reds leken wat aangeslagen en moesten even het spel ondergaan. Nadien namen ze wel terug het balbezit in handen, maar kregen geen schot tussen de palen. 

Na de pauze en een donderpreek van Jurgen Klopp lukte dat wel. Luton verzoop onder de hoge druk en moest nog vier doelpunten slikken. Virgil van Dijk kopte een hoekschop van Alexis MacAllister snoeihard tegen de netten. Twee minuten later mikte die een voorzet op het hoofd van Cody Gakpo en stond het 2-1. Thomas Kaminski moest Luton meermaals in de match houden, maar kon niets beginnne tegen de knappe actie van Luis Diaz. Vlak voor tijd mocht ook Harvey Elliott nog zijn goaltje meepikken. 

Ondanks alle geblesseerde spelers trokken de Reds dus opnieuw de drie punten naar zich toe. Klopp liet in de slotfase ook nog enkele jonge talenten proeven van de sfeer op Anfield. Voor de 18-jarige Jayden Danns was het zelfs zijn debuut voor LFC. 

Liverpool: Kelleher, Bradley (Robertson, 68), Quansah, Van Dijk, Gomez, Endo, Mac Allister (McConnell, 89), Gravenberch (Clark, 78), Elliott, Gakpo, Diaz (Danns, 89).