Liverpool geeft de punten aan Arsenal

Liverpool geeft de punten aan Arsenal

Arsenal – Liverpool FC 3-1

Arsenal heeft de topper tegen Liverpool gewonnen met 3-1. De Gunners speelden een sterke eerste helft, maar profiteerden vooral van een defensieve blunder na rust.

Arsenal speelde het eerste kwartier heel sterk met veel druk naar voor. Liverpool kwam langzaam iets beter in de partij, maar werd dan gepakt op een snelle counter. Alisson Becker kon de doorgebroken Kai Havertz nog afstoppen, maar Bukayo Saka werkte de rebound tegen de netten. Hierna lieten de Gunners het balbezit aan de Reds. Liverpool wist niet wat daarmee aan te vangen. Vlak voor rust viel dan plots toch de gelijkmaker. Luis Diaz ging doorjagen en tikte de bal tegen Gabriel en zo in doel. 

Na de pauze had Liverpool nog meer balbezit, maar dat leverde amper dreiging en helemaal geen kansen op. Iedereen was aan het slapen toen het in de 67ste minuut helemaal fout liep. Vigil van Dijk greep niet in op een diepe bal en Alisson vloog er helemaal naast. Gabriel Martinelli mocht na het misverstand de bal in een leeg doel leggen. 

Liverpool kon geen vuist meer maken. Ook de eerste minuten van Thiago Alcantara dit seizoen hadden geen positieve impact. Ibrahima Konaté kreeg wel nog een tweede gele kaart, en dus ook een rode. En in blessuretijd mocht invaller Leandro Trossard nog zijn goaltje meepikken. Hij kapte zich knap vrij en scoorde vanuit een schuine hoek via een deviatie tegen Van Dijk en door de benen van Alisson. Niet de leukste avond voor het ervaren duo van LFC. 

 

Liverpool: Alisson, Gomez (Thiago, 85), Van Dijk, Konate, Diaz, Mac Allister, Jones, Gakpo (Nunez, 58), Jota, Gravenberch (Elliott, 58), Alexander-Arnold (Robertson, 58).