Slecht nieuws voor Szoboszlai, Nunez en Salah, goed nieuws voor Thiago

Slecht nieuws voor Szoboszlai, Nunez en Salah, goed nieuws voor Thiago

Jurgen Klopp zal binnenkort terug een beroep kunnen doen op Thiago Alcantara. De middenvelder heeft deze week de groepstrainingen hervat. Na zeven maanden revalidatie van een heupoperatie zal het wel een tijdje duren vooraleer hij terug wedstrijdfit is. 

Mohamed Salah zal ook nog een aantal weken ontbreken bij de Reds. De aanvaller kampt met een spierblessure en die moet volledig genezen zijn. Dat vergt tijd. Hij zal zeker niet voor half februari inzetbaar zijn. Kostas Tsimikas zou sneller terug kunnen zijn. Hij is fit, maar moet nog opletten met zijn schouder. 

Darwin Nunez is een twijfelgeval voor de topper in Arsenal. Tegen Chelsea is er iemand op zijn voet gaan staan en die is serieus gezwollen. Er zijn geen breuken, maar voorlopig kan hij geen voetbalschoen aandoen. Ook voor Dominic Szoboszlai is er een probleem. Hij had last na Chelsea. Zijn probleem moet verder onderzocht worden. 

Over drie langdurig geblesseerde spelers is er voorlopig geen nieuws. Stefan Bajcetic zou in februari misschien terugkeren. Voor Ben Doak en Joel Matip zit het seizoen er waarschijnlijk op. 

Wataru Endo is nog actief met Japan op de Asian Cup.