Klopp, Lijnders, Krawietz en Matos stoppen na dit seizoen

Klopp, Lijnders, Krawietz en Matos stoppen na dit seizoen

Jurgen Klopp heeft beslist om aan het einde van het seizoen Liverpool FC te verlaten. De 56-jarige Duitser staat al acht jaar aan het roer bij de Reds. Hij won met LFC alle mogelijke prijzen, waaronder de Champions League en de Premier League. Ook dit seizoen zijn de Reds nog in de race om vier prijzen te pakken. Eind februari staat al de finale van de League Cup op het programma. 

Klopp liet in een interview weten dat hij nog steeds houdt van de club, de stad, de spelers, de fans, … maar dat hij voelt dat hij niet meer voldoende energie zal kunnen opbrengen in de toekomst. Het begon hem te dagen toen ze plannen wilden maken naar volgend seizoen toe, over het transferbeleid en dergelijke. Voor Klopp was het belangrijk om dit seizoen de ploeg terug op de rails te krijgen na een moeilijk seizoen. De club heeft nu voldoende tijd om een vervanger te zoeken naar volgend seizoen toe. Tot dan zullen Klopp en zijn assistenten er alles aan doen om het seizoen in schoonheid te kunnen afsluiten.

In het spoor van Klopp verlaten ook een aantal assistenten Liverpool FC. Pepijn Lijnders wil ergens aan de slag gaan als manager/hoofdtrainer. Ook Vitor Matos en Peter Krawietz zullen eind dit seizoen afscheid nemen van de Reds.