Fans op Anfield zien zeven doelpunten in bekerduel met Norwich

Fans op Anfield zien zeven doelpunten in bekerduel met Norwich

Liverpool FC – Norwich City 5-2

Liverpool FC stoot door naar de vijfde ronde van de FA Cup na een ruime zege tegen Norwich City. De Reds waren duidelijk niet aangeslagen door het aangekondigde pensioen van Jurgen Klopp, maar gingen er vanaf de aftrap vol voor. Dat leverde een mooi spektakelstuk op voor de aanwezige fans. 

Darwin Nunez trapte al snel tegen de paal, maar na een kwartier spelen was het een eerste keer raak. Curtis Jones werkte een uitgemeten voorzet van James McConnell binnen. De Canaries kwamen plots terug op gelijke hoogte, bij hun eerste doelpoging kopte Ben Gibson de hoekschop in doel. Zes minuten later stonde de Reds opnieuw voor. Rechtsback Conor Bradley zette zich sterk door en schotelde Nunez de 2-1 voor. Voor rust had het verschil nog groter kunnen zijn, maar Cody Gakpo wrong een grote kans de nek om. 

Na de koffie vielen er meer doelpunten. Eerst pikte ook de onvermijdelijke Diogo Jota zijn doelpunt mee. Invaller Virgil van Dijk stond pas op het veld toen hij er met een krachtige kopbal 4-1 van maakte. Een sublieme uithaal van Borja Sainz gaf Norwich eventjes hoop, maar de Reds verhoogden het tempo nog eens en zo werd het nog 5-2. Ryan Gravenberch scoorde op aangeven van Bradley, de tweede assist voor de jonge rechtsback. 

Buiten de sterke prestatie en de vlotte zege waren er ook belangrijke invalbeurten voor Andrew Robertson en Trent Alexander-Arnold, voor het eerst na hun blessures. LFC zag wel nog youngster McConnel geblesseerd uitvallen. 

Liverpool: Alisson, Gomez (Robertson, 55), Konate (Van Dijk, 55), Nunez (Alexander-Arnold, 66), Jones (Szoboszlai, 55), Gakpo, Jota, Gravenberch, McConnell (Diaz, 79), Quansah, Bradley.