Liverpool wint met 4-0 van LASK

Liverpool wint met 4-0 van LASK

Liverpool FC – LASK 4-0

Liverpool FC heeft vlot gewonnen van LASK in de Europa League. Na een kwartier spelen stonden de Reds al 2-0 voor. Luis Diaz kopte de eerste binnen na een voorzet van Joe Gomez, Cody Gakpo scoorde van dichtbij op aangeven van Mohamed Salah. Liverpool bleef zoeken naar meer doelpunten, maar voor rust lukte het niet meer. Kostas Tsimikas knalde wel nog tegen de deklat. 

Zes minuten na de koffie mocht ook Salah vieren, hij zette een strafschop om. Ook LASK speelde goed mee en creëerde verschillende kansen, Caoimhin Kelleher mocht zich meermaals tonen. Na de 3-0 bleef het aanvallen regenen aan beide kanten, maar de laatste bal kwam te vaak niet aan. In blessuretijd was het dan toch raak. Invaller Trent Alexander-Arnold vond Gakpo en die prikte zijn tweede van de avond tegen de netten. 

De andere wedstrijd in groep E, tussen Toulouse en Union, eindigde op 0-0. Hierdoor is LFC met 12 op 15 al zeker van de eerste plaats in de groep.

Liverpool: Kelleher, Gomez, Konate (Jones, 56), Quansah, Tsimikas (Chambers, 82), Endo, Gravenberch (Bradley, 81), Elliott, Diaz (Nunez, 56), Salah (Alexander-Arnold,55) Gakpo.