Salah was onze meest opvallende speler in de Premier League 2022-2023

Salah was onze meest opvallende speler in de Premier League 2022-2023

Het seizoen 2022-2023 zit er op voor de Premier League. Liverpool FC is vijfde geëindigd en mag dus volgend seizoen naar de groepsfase van de Europa League.

De Reds hadden een doelsaldo van +28, met 75 doelpunten voor en 47 tegen. LFC won negentien keer, speelde tien keer gelijk en leed negen nederlagen.

Op 1 april verloor Liverpool met 4-1 van Manchester City, de laatste nederlaag van dit seizoen voor LFC. Nadien volgden elf wedstrijden zonder nederlaag, maar de sterke eindspurt volstond niet om de top vier nog te halen.

Manchester City speelde opnieuw kampioen, met topschutter Erling Haaland goed voor maar liefst 36 doelpunten. Mohamed Salah eindigt vierde op de topschutterslijst met 19 treffers. Met twaalf assists was Salah ook op dat vlak de bester Liverpoolspeler. Enkel Kevin De Bryne (Man City)  deed beter met 16 assists.

Salah was dus opnieuw de topschutter van LFC met negentien doelpunten. Roberto Firmino scoorde elf keer, Darwin Nunez negen. Cody Gakpo en Diogo Jota waren beiden goed voor zeven treffers. 

Naast de twaalf assists voor Salah, waren vleugelverdedigers Trent Alexander-Arnold (negen) en Andrew Robertson (acht) opnieuw gulle aangevers.

Darwin Nunez is de enige Liverpoolspeler die dit seizoen een rode kaart kreeg. Fabinho pakte elf gele kaarten. Ibrahima Konaté en Alexander-Arnold kregen beiden vijf keer een geel karton voor de neus. Met 57 gele kaarten eindigde LFC op de zestiende plaats.

Mohamed Salah is de enige die in alle 38 wedstrijden van Liverpool FC in de Premier League in actie kwam. Alisson Becker en Alexander-Arnold komen aan 37 optredens. Jurgen Klopp stelde 28 verschillende spelers op in de Premier League dit seizoen.

Nunez trof vijf keer het doelkader, Salah vier keer. Volgens de statistieken zouden beiden twintig grote kansen gemist hebben, dat zijn er acht minder dan topschutter Haaland.