Liverpool sluit seizoen af met show in Southampton

Liverpool sluit seizoen af met show in Southampton

Southampton – Liverpool FC 4-4

Liverpool FC was voor de aftrap al zeker van de vijfde plaats in de Premier League, Southampton van de laatste. De aanwezige fans werden verwend met acht doelpunten.

Voor deze match zonder inzet had Jurgen Klopp er voor gekozen om wat te roteren. Zo stonden James Milner en Roberto Firmino aan de aftrap van hun laatste match voor LFC. In doel kreeg Caoimhin Kelleher nog eens zijn kans en ook Joel MatipJoe Gomez en Kostas Tsimikas was een basisplaats lang geleden.

Ondanks alle wijzigingen, namen de Reds een uitstekende start. Na een kwartier spelen stonden ze al 2-0 voor. Diogo Jota profiteerde van een foutje van Romeo Lavia en Firmino scoorde in zijn afscheidsmatch op aangeven van Fabinho.

Aan de overkant prikte James Ward-Prowse tegen. Liverpool bleef de betere ploeg, maar toch bracht Kamaldeen Sulemana de Saints terug op gelijke hoogte.

Meteen na de koffie was Sulemana opnieuw aan het feest. Mohamed Salah kreeg enkele kansjes, maar kreeg de bal niet in doel. Aan de overkant was het wel opnieuw raak. Adam Armstrong werkte een tegenaanval af.

Liverpool gaf niet op en bleef druk naar voor zetten. Invaller Cody Gakpo werkte een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen en een minuut later was Jota opnieuw aan het feest. Hij scoorde op aangeven van Salah. In de slotfase probeerden de Reds de drie punten nog binnen te halen. Salah vond het doelhout nog op zijn weg, maar het bleef 4-4.

Zo sluit Liverpool FC het seizoen af op de vijfde plaats, met 67 punten. De Reds scoorden 75 doelpunten, maar moesten ook 47 tegentreffers slikken.

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Tsimikas (Elliott, 56), Fabinho (Henderson, 57), Milner, Jones (Gakpo, 56), Jota, Salah, Firmino (Diaz, 57).