Liverpool verrijst tegen leider Arsenal

Liverpool verrijst tegen leider Arsenal

Liverpool FC – Arsenal 2-2

Liverpool FC heeft nog eens een vleugje van zijn klasse getoond tegen leider Arsenal. Aanvankelijk leek de competitieleider af te stevenen op een vlotte overwinning, maar de Reds knokten zich terug in de partij en pakten een oververdiend punt. 

Liverpool kwam al vroeg op achterstand na geklungel in de defensie. Bukayo Saka kon na wat geharrewar de 0-1 binnen tikken. In de 28ste minuut stond het al 0-2. Saka kreeg te veel ruimte en pakte uit met de perfecte voorzet, de vrijstaande Gabriel Martinelli kopte raak. 

Na enkele opstootjes begonnen de Reds er toch voor te gaan en ook kansen te creëren. Vlak voor rust was het ook prijs, Mohamed Salah schoof de bal binnen na een knappe aanval over links. 

Na de pauze kregen we nog eens het betere Liverpool te zien, met verschillende kansen op de gelijkmaker. Salah miste verschillende pogingen en trapte zelfs een strafschop naast doel en ook Darwin Nunez kon doelman Aaron Ramsdale niet verschalken. In de slotfase viel de verdiende gelijkmaker dan toch na een briljante flits van Trent Alexander-Arnold. Invaller Roberto Firmino kopte binnen. 

In blessuretijd waren de Reds nog meermaals dicht bij de winnende treffer, maar Salah en de mee opgerukte Ibrahima Konaté kregen de val niet in doel. Met een punt schiet LFC weinig op, maar het is wel een mentale opsteker. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Firmino, 78), Henderson, Jones (Thiago, 60), Jota (Nunez, 60), Salah, Gakpo.