Real komt nooit in de problemen tegen Liverpool

Real komt nooit in de problemen tegen Liverpool

Real Madrid – Liverpool FC 1-0

Real Madrid heeft opnieuw gewonnen van Liverpool FC, die keer met het kleinste verschil. Karim Benzema scoorde twaalf minuten voor tijd de enige goal van de partij die vooral na rust leek op een oefenmatch. 

De wedstrijd was goed gestart met kansen aan beide kanten. Alisson Becker moest Liverpool meermaals redden, aan de overkant werden de kansen vakkundig de nek om gewrongen. Langzaam maar zeker verdween alle animo uit de match en kabbelde het rustig verder. Real speelde het balletje goed rond en kwam er telkens uit als de Reds druk probeerden te zetten. 

Na de zware nederlaag op Anfield, met 2-5, kon Liverpool in Madrid nooit de indruk wekken dat een wonder er in zat vandaag. En zo blijft Real Madrid het zwarte beest van LFC in de Champions League. In de laatste zes jaar verloren de Reds twee keer de finale van Real en werden ze één keer in de kwartfinale uitgeschakeld door de Spaanse topclub. En nu opnieuw in de achtste finales. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas, 90), Fabinho, Milner (Oxlade-Chamberlain, 73), Gakpo (Carvalho, 90), Nunez (Firmino, 57), Salah, Jota (Elliott, 57).