Liverpool valt van zijn wolk in Bournemouth

Liverpool valt van zijn wolk in Bournemouth

Bournemouth – Liverpool FC 1-0

Na de 7-0 tegen scum zaten de Reds met het hoofd in de wolken, maar in Bournemouth werden ze meteen terug met de voetjes op de grond gedrukt. Liverpool verloor met het kleinste verschil en ziet zo de strijd om de top vier weer iets zwaarder worden. 

De Reds waren nog vrij goed aan de partij begonnen, maar een kopbal van Virgil van Dijk werd van de lijn gekeerd. Bournemouth was niet van plan zich te laten afslachten en creëerde zelf ook enkele kansjes en in de 28ste minuut was het raak. Phillip Billing scoorde na een snelle tegenaanval. 

Liverpool leek van slag en kwam nog amper aan voetballen toe. Na de pauze mocht Diogo Jota het proberen en hij zette doelman Norberto Neto ook aan het werk. Liverpool had 69 procent balbezit en vijftien doelpogingen, maar een doelpunt hing nooit echt in de lucht. Mohamed Salah kreeg wel een uitgelezen kans om de bordjes vanaf de stip terug gelijk te zetten, maar trapte naast. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Milner, 65), Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Henderson, 65), Bajcetic (Carvalho, 87), Elliott (Jota, 46), Salah, Nunez (Firmino, 66), Gakpo.