Liverpool duwt Everton kopje onder

Liverpool duwt Everton kopje onder

Liverpool FC – Everton 2-0

Liverpool FC heeft de zege in de Merseyside derby vlot naar zich toe getrokken tegen een zwak Everton. Het was de eerste zege dit jaar  in de Premier League voor de Reds. Hierdoor klimt LFC naar de negende plaats, Everton blijft in de degradatiezone hangen. 

Bij de rust stond het 1-0 voor de Reds. Mohamed Salah duwde een voorzet van Darwin Nunez in doel. Na rust verdubbelde Cody Gakpo de voorsprong, zijn eerste goal voor Liverpool. Dit keer kwam de assist van Trent Alexander-Arnold. Liverpool had kansen om verder uit te lopen, maar het belangrijkste zijn de drie punten. 

De fans van Liverpool hadden nog een reden om te juichen. Diogo Jota en Roberto Firmino vierden hun wederoptreden na maanden van blessureleed. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson, Fabinho, Bajcetic (Keita, 89), Henderson (Milner, 79), Gakpo (Firmino, 79), Salah (Elliott, 89), Nunez (Jota, 69).