Wolves klimt uit degradatiezone na pak rammel voor Liverpool

Wolves klimt uit degradatiezone na pak rammel voor Liverpool

Wolves – Liverpool FC 3-0

Het gaat van kwaad naar erger voor Liverpool FC. De Reds moesten opnieuw drie tegendoelpunten slikken, net als tegen Brentford en Brighton. Met één op twaalf en een doelsaldo van één tegen negen in de Premier League loopt het helemaal niet lekker dit jaar. 

De Wolven grepen de Reds al meteen bij de keel en Alisson Becker moest direct aan het werk. Hij kon Liverpool nog even redden, maar in de vijfde minuut ging de bal toch over de lijn. De lage voorzet van Hwang Hee-Chan week af op Joel Matip en Alisson had geen verhaal meer. Zeven minuten later stond het al 2-0. Liverpool verdedigde zwak en verdediger Craig Dawson pegelde de bal tegen de netten. 

De oranje storm ging wat liggen na de vroege voorsprong en de thuisploeg liet Liverpool wat op adem komen. Darwin Nunez was alweer gevaarlijk, maar scoren loopt niet vlot in Engeland. Doelman Jose Sa stond telkens paraat, ook na rust. Jurgen Klopp had zijn spelers opgepept tijdens de koffiepauze en na rust was er dan ook enige druk naar voor. 

Liverpool kreeg enkele kansjes, maar de poging van Naby Keita ging volledig de mist in en Nunez trapte nog eens recht op Sa. Op de counter maakte Ruben Neves er nog 3-0 van. In de slotfase had het verdict nog zwaarder kunnen uitvallen, maar gelukkig voor LFC bleef het bij 3-0. Vier minuten voor tijd besloot Klopp nop drie wissels door te voeren, maar dat bracht natuurlijk geen zoden meer aan de dijk. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Matip, Robertson (Tsimikas, 86), Bajcetic (Elliott, 76), Thiago (Milner, 86), Keita (Henderson, 65), Salah, Gakpo (Oxlade-Chamberlain, 86), Nunez.