Lyon te sterk voor Liverpool in Dubai Super Cup

Lyon te sterk voor Liverpool in Dubai Super Cup

Liverpool FC – Lyon 1-3

Voor Liverpool FC is de Dubai Super Cup bijzonder slecht gestart na een nederlaag tegen Lyon. De Reds verloren met 3-1 en ook de strafschoppen verliepen niet volgens plan. Daarin haalde Lyon het met 3-5, waardoor de Fransen een extra punt versierden. 

Het had helemaal anders kunnen lopen in Dubai. Al in de eerste minuut bracht Fabio Carvalho Liverpool op voorsprong na een assist van Mohamed Salah. De Reds speelden levendig en al snel ging de bal op de stip na een overtreding op Roberto Firmino. Salah zette zich achter de bal, maar zijn strafschop werd gered door doelman Anthony Lopes

Caoimhin Kelleher had het eerste half uur geen bal gezien, maar toch lag de bal nog voor rust in de netten. Na een misverstand tussen de keeper en Andrew Robertson, kon Alexandre Lacazette de bal in een leeg doel leggen. 

Na de pauze trok Lyon de drie punten naar zich toe. In de 66ste minuut bracht Bradley Barcola de Fransen op voorsprong, waarna Lacazette de 1-3 binnen knalde. 

Liverpool: Kelleher (Adrian, 45), Milner (Corness, 61), Matip (Phillips, 45), Gomez (Chambers, 61), Robertson (Tsimikas, 45), Bajcetic (Clark, 45), Thiago (Keita, 61), Elliott (Frauendorf, 29 [Ramsay, 45]), Carvalho (Oxlade-Chamberlain, 45), Salah (Doak, 61), Firmino (Stewart, 61 [Cain, 73]).