Liverpool klopt Milan met 4-1

Liverpool klopt Milan met 4-1

Liverpool FC – AC Milan 4-1 (strafschoppen 3-4)

Liverpool FC heeft in de Dubai Super Cup gewonnen van AC Milan. Al in de vijfde minuut bracht Mohamed Salah de thuisploeg op voorsprong. Liverpool bleef druk naar voor zetten en kansen creëren, maar op het half uur sloeg Milan terug via Alexis Saelemaekers. De Reds moesten opnieuw aan de bak en Thiago Alcantara trapte de 2-1 binnen. 

Na een uur spelen mocht WK-ganger Darwin Nunez invallen. De Uruguayaan wist nog twee keer de weg naar de netten te vinden. Een opsteker voor Nunez na een tegenvallend WK.

In de strafschoppenreeks verloor LFC opnieuw, net als tegen Lyon. Naby Keita en Kostas Tsimikas kregen de bal niet in doel, terwijl enkel Yacine Adli miste voor Milan. 

Liverpool: Kelleher (Adrian, 59), Milner (Tsimikas, 59), Matip (Phillips, 66), Gomez (Quansah, 83), Robertson (Frauendorf, 59), Bajcetic (Corness, 78), Thiago (Keita, 59), Elliott (Clark, 78), Oxlade-Chamberlain (Carvalho, 59), Salah (Doak, 83), Firmino (Nunez, 59).