Matip bezorgt Liverpool broodnodige zege

Matip bezorgt Liverpool broodnodige zege

Liverpool FC – Ajax 2-1

Liverpool FC heeft zijn eerste punten in de Champions League 2022-2023 binnen. Vlak voor tijd kopte Joel Matip de winnende treffer over de lijn. 

De Reds waren goed aan de partij begonnen en na een kwartier spelen bracht Mohamed Salah de thuisploeg op voorsprong na een assist van Diogo Jota. Tien minuten later kroop Ajax al terug op gelijke hoogte via Mohammed Kudus, die knap Virgil van Dijk uitkapte. Liverpool had veel kansen, van Dijk zag verschillende kopballen gered worden. Trent Alexander-Arnold trapte van dichtbij recht op doelman Remko Pasveer. Ook Ajax was een paar keer gevaarlijk, maar in de slotfase leek de winnende treffer voor LFC toch in de lucht te hangen. Matip kopte die uiteindelijk binnen, de bal werd net achter de lijn gekeerd. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas, Fabinho, Thiago, Elliott, Diaz, Salah, Jota.

Subs: Adrian, Davies, Gomez, Milner, Firmino, Nunez, Carvalho, Arthur, Bajcetic, Phillips.