Liverpool tweede na vlotte zege tegen Brentford

Liverpool tweede na vlotte zege tegen Brentford

Liverpool FC – Brentford 3-0

Liverpool FC klimt terug naar de tweede plaats na een vlotte overwinning tegen Brentford. De Reds tellen nu twee punten meer dan Chelsea en elf minder dan Man City. LFC heeft één match minder gespeeld. 

De Reds hadden opnieuw veel balbezit tegen een defensief ingestelde ploeg. Voor rust waren de kansen schaars. Kopballen van Diogo Jota en Joel Matip misten doel, Trent Alexander-Arnold knalde buiten het kader en Virgil van Dijk trapte recht op doelman Alvaro Fernandez. Vlak voor rust viel dan toch de verlossende openingsgoal. De hoekschop van Alexander-Arnold botste voorbij iedereen en aan de tweede paal kopte Fabinho het leer binnen. 

Brentford bleef loeren op de counter, maar na de koffie waren de beste kansen opnieuw voor de Reds. Fabinho en Curtis Jones zorgden voor werk voor Fernandez, maar Jota was echt gevaarlijk. Hij knalde echter tegen de paal. Jota bleef kansen missen, maar in de 69ste minuut kopte Alex Oxlade-Chamberlain wel een voorzet van Andrew Robertson binnen. Het werd nog 3-0 via invaller Takumi Minamino. De jarige mocht scoren van Roberto Firmino nadat ze samen met de doelman speelden. In de slotfase mocht Kaide Gordon nog zijn debuut in de Premier League vieren. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Jones, Oxlade-Chamberlain (74′ Minamino), Jota (82′ Gordon), Firmino (78′ Milner).

Op de site van Liverpool FC kun je kijken naar een korte samenvatting van de wedstrijd: https://www.liverpoolfc.com/news/free-highlights-liverpool-3-0-brentford