Liverpool in halve finale na comeback en strafschoppen

Liverpool in halve finale na comeback en strafschoppen

Liverpool FC – Leicester 3-3 (strafschoppen 5-4)

Jurgen Klopp zit met een probleem. Liverpool FC is doorgestoten naar de halve finale van de League Cup. Hierdoor moeten de Reds minstens twee extra wedstrijden spelen begin januari, terwijl het schema al zo druk is. 

Klopp gunde al zijn sterkhouders rust aangezien het schema rond de jaarwisseling altijd moordend is. Vooral de jonge defensie moest even zoeken en gaf te veel ruimte weg. De wedstrijd begon dan ook ideaal voor Leicester met twee vroege goals van Jamie Vardy. Op aangeven van Roberto Firmino bracht Alex Oxlade-Chamberlain de thuis ploeg terug in de match. De Reds zochten naar de gelijkmaker, maar Leicester bleef levensgevaarlijk counteren. Op het half uur stond het 1-3 via James Maddison. Vardy was een paar keer dicht bij een hattrick en vond vlak voor rust zelfs de paal op zijn weg.

Klopp stuurde drie ervaren spelers de wei in na de koffie en Brendan Rodgers kreeg schrik. Na de pauze beperkten de Foxes zich tot verdedigen, de bal wegtrappen en heel veel tijd winnen. Toch creëerde Liverpool tal van kansen en invaller Diogo Jota scoorde de 2-3. Jota was ook nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar Kasper Schmeichel redde knap. In blessuretijd moest de Deense doelman zich dan toch gewonnen geven bij de lage knal van Takumi Minamino

Bij de strafschoppen scoorde aanvankelijk iedereen, tot Caohimhin Kelleher de inzet van Luke Thomas uit zijn doel ranselde. Minamino pegelde de vijfde van Liverpool via de dwarsligger over. Opnieuw ontpopte Kelleher zich tot de held door ook het schot van Ryan Bertrand te keren. Jota maakte het wel af voor LFC.

Liverpool moet het in de halve finale opnemen tegen Arsenal. Liverpool speelt de eerste week van januari in Arsenal, de week nadien staat de return op Anfield op het programma. In de andere halve finale kijken Tottenham en Chelsea elkaar in de ogen.  

Liverpool: Kelleher, Bradley (45′ Jota), Koumetio (45’Konaté), Gomez, Tsimikas (80′ Beck), Morton (45′ Milner), Henderson (59′ Keita), Oxlade-Chamberlain, Williams, Minamino, Firmino.