Waarom heeft Liverpool zo’n smalle kern?

Waarom heeft Liverpool zo’n smalle kern?

Pepijn Lijnders heeft verklaard waarom Liverpool FC zo’n smalle kern heeft. “Het is een strategische keuze die we een paar jaar gelden hebben gemaakt. Zonder deze keuze, hadden we nu geen Trent Alexander-Arnold, geen Curtis Jones, geen Nathaniel Phillips, geen Neco Williams, … Deze jongeren hadden geen kansen gekregen als we een ruime kern hadden gehad. Met de sterke opleiding die we hebben, kunnen we ook met deze jongens prijzen winnen. Ze zullen je niet in de steek laten.”

“Ik begrijp wel dat je meer kunt verwachten van volwassen profs, maar met een kleine kern heeft iedereen constant de kans om matchen te spelen. En dat is belangrijk in een gezonde groep. Iedereen moet het gevoel hebben dat hij op elk moment opgeroepen kan worden.”