Liverpool moet na nieuwe loting naar Italië in de Champions League

Liverpool moet na nieuwe loting naar Italië in de Champions League

Liverpool FC zal het in de Champions League opnemen tegen Inter Milaan. Oorspronkelijk werd LFC uitgeloot tegen RB Salzburg, maar er klopte iets niet met de ballen van scum. Hierdoor besloot de UEFA om de hele loting opnieuw uit te voeren. 

In februair zal Liverpool eerst naar Italië reizen, in maart staat de terugwedstrijd in Anfield op het programma. Vanaf dit jaar geven uitdoelpunten geen voordeel meer. Bij gelijke stand volgen sowieso verlengingen en eventueel strafschoppen. 

Woensdag 16 februari 21u00 * Inter Milaan – Liverpool FC 

Dinsdag 8 maart 21u00 * Liverpool FC – Inter Milaan 

Voor Liverpool FC betekent het opnieuw een trip naar het Stadio Giuseppe Meazza, beter bekend als San Siro. Vorige week wonnen de Reds er nog met een B-ploeg tegen AC Milan, dat het stadion deelt met Inter. In de Serie A staat titelverdediger Inter opnieuw bovenaan, met één punt voorsprong op stadsgenoot AC. In de Champions League werd de club tweede in groep D, achter Real Madrid. Inter hield Sheriff en Sjachtar achter zich.

Internazionale is één van de grootste ploegen van Italië, met 19 titels. De club won ook drie keer de Champions League, de laatste keer in 2010. Sinds 2018 is de club in handen van Zhang Kangyang, een Chinese zakenman.