NIEUWE LOTING, Liverpool moest naar Salzburg

NIEUWE LOTING, Liverpool moest naar Salzburg

UPDATE De draw moet worden overgedaan omwille van een foutje met de ballen van scum.  

Liverpool FC moet voorbij RB Salzburg als het een plaatsje bij de beste acht in de Champions League wil veroveren. De Reds spelen in februari eerst op verplaatsing omdat ze groepswinnaar zijn, in maart volgt dan de return op Anfield. Exacte speeldata moeten nog worden bepaald.

RB Salzburg eindigde tweede in groep G, achter Lille. Het hield Sevilla en Wolfsburg achter zich. Salzburg is momenteel duidelijk de sterkste ploeg van Oostenrijk en speelde acht keer op rij kampioen. 

In 2019 zaten Salzburg en LFC in dezelfde poule in de Champions League. De oostenrijkers vochten toen op Anfield terug na een 3-0 achterstand en kwamen nog tot 3-3, maar verloren uiteindelijk toch met 4-3. Takumi Minamino scoorde toen voor Salzburg. In Oostenrijk wonnen de Reds met 0-2, onder andere dankzij een treffer van ex-speler Naby Keita. Naast Keita en Minamino heeft ook Sadio Mané een verleden bij Salzburg.