Liverpool verliest Elliott in Leeds

Liverpool verliest Elliott in Leeds

Leeds United – Liverpool FC 0-3 

Liverpool FC heeft vlot de maat genomen van Leeds United. De thuisploeg speelde aanvankelijk goed mee in een aantrekkelijke partij, maar de Reds namen al snel de match in handen en kwamen in de twintigste minuut verdiend op voorsprong. Mohamed Salah scoorde op aangeven van Trent Alexander-Arnold. Liverpool bleef kansen creëren, maar bij de rust stond het slechts 0-1 voor. 

Na de pauze verdubbelde Fabinho dan toch de voorsprong na een hoekschop. In twee tijden werkte hij de bal in doel. Op het uur sloeg het noodlot toe na een drieste actie van Pascal Struijk op Harvey Elliott. De youngster moest met een zware blessure van het veld, de Nederlander met een rode kaart.  

Met een man meer bleven de Reds kansen afdwingen, alle aanvallers waren nog kort bij meerdere doelpunten. Vooral Sadio Mané wrong een paar mooie kansen de nek om. In blessuretijd wist hij dan toch de weg naar de netten te vinden en zo de 0-3 op het bord te prikken. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago (93′ Keita), Elliott (63′ Henderson), Mane, Salah, Jota (81′ Oxlade-Chamberlain).