Brazilianen mogen dan toch spelen

Brazilianen mogen dan toch spelen

Liverpool FC kan dan toch een beroep doen op Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino tegen Leeds United. De Braziliaanse voetbalbond had een klacht ingediend omdat Liverpool FC de spelers niet had vrijgegeven voor interlandvoetbal. Hierdoor mochten ze in principe dit weekend niet spelen. 

Na overleg met de clubs en de FIFA heeft de Braziliaanse bond beslist om de klacht terug in te trekken. Ze hebben begrip voor de complexe situatie naar aanleiding van de globale covid-19-pandemie. Er wordt nog verder gewerkt aan een oplossing voor de volgende interlandperiode. Grootste probleem is dat de Britse overheid een quarantaine van tien dagen oplegt aan iedereen die uit een rode zone komt. 

Firmino zal wel ontbreken tegen Leeds aangezien hij last heeft van een hamstringblessure.