Geen Brazilianen in Leeds?

Geen Brazilianen in Leeds?

Liverpool FC moet Leeds United mogelijk bekampen zonder Fabinho, Alisson Becker en Roberto Firmino. De Braziliaanse voetbalbond heeft gevraagd om de spelers te verbieden om te voetballen. 

Brazilië wou het trio oproepen voor enkele interlands, maar LFC weigerde ze vrij te geven. Ook andere clubs in de Premier League hielden hun spelers weg uit Zuid-Amerika. Anders moesten ze volgens de regels in de UK tien dagen in quarantaine gaan na hun terugkeer uit een rode zone. 

Nu heeft Brazilië het recht om de spelers te verbieden in actie te komen tot vijf dagen na het einde van het internationale “raam”. Hierdoor mogen de spelers niet voetballen van 10 tot 14 september. Fabinho, Alisson en Firmino missen dus het duel in Leeds, maar zijn terug inzetbaar op woensdag 15 september tegen AC MIlan iin de Champions League. 

Ook Mexico, Paraguay en Chilli vroegen om een speelverbod. Hierdoor zullen volgend weekend acht clubs uit de Premier League minstens één Zuid-Amerikaanse speler missen. Volgens Ginanni Infantino, voorzitter van de FIFA, moeten voetballers een uitzondering krijgen op de quarantaineregels. Anders zal het probleem zich blijven voordoen bij de volgende interlandperiodes. 

De getroffen clubs zouden zich nog niet neerleggen bij de situatie en hebben hun advocaten aan het werk gezet.