Anfield ziet Reds winnen van Burnley

Anfield ziet Reds winnen van Burnley

Liverpool FC – Burnley 2-0

Anfield mocht eindelijk nog eens publiek ontvangen voor een competitiematch en dat leverde een uitzinnige sfeer op. De fans stuwden de spelers naar de drie punten tegen Burnley en een zes op zes dit seizoen. 

Bij de eerste kans was het al raak voor de thuisploeg. Diogo Jota kopte een voorzet van Kostas Tsimikas in doel. Mohamed Salah leek de 2-0 te scoren, maar de VAR zag zijn kleine teen te ver naar voor staan. Vlak na rust zag ook Ashley Barnes een goal afgekeurd vanwege buitenspel. Liverpool bleef de betere ploeg en Sadio Mané maakte er 2-0 van na een heerlijke assist van Trent Alexander-Arnold. Joel Matip kopte bijna de 3-0 binnen en aan de overkant moest Alisson Becker Barnes van de 2-1 houden. Zo won Liverpool verdiend met 2-0. 

Tsimikas werd uitgeroepen tot man van de match. Jordan Henderson speelde voor het eerst dit seizoen en de 18-jarige Harvey Elliott deed het uitstekend als middenvelder. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas (92′ Gomez), Henderson, Keita (80′ Thiago), Elliott, Mane, Salah, Jota (80′ Firmino).