Kopbalgoal Alisson houdt Reds in de race

Kopbalgoal Alisson houdt Reds in de race

West Brom – Liverpool FC 1-2

Liverpool FC leek zijn tanden stuk te bijten op een extreem defensief West Brom. Ondanks 75 procent balbezit, konden de Reds de muur niet slopen. Tot diep in blessuretijd iedereen mee naar voor trok, ook de doelman. 

Alisson Becker werd zo de held van de avond door de 1-2 binnen te koppen nadat Trent Alexander-Arnold de bal loepzuiver op zijn hoofd schilderde. 

West Brom was duidelijk van plan om een muur op te trekken. Toch kwam de thuisploeg er één keer uit en Hal Robson-Kanu werkte knap af. Liverpool verhoogde de druk en creëerde ook kansen. Sadio Mané trapte de beste kans nipt naast. Nog voor rust stonden de Reds terug op gelijke hoogte. Mohamed Salah krulde de bal heerlijk in de hoek. Bijna was het even later zelfs 1-2, maar Roberto Firmino werd gestuit door de paal. Aan de overkant moest Alexander-Arnold redding brengen na een snelle uitbraak van Robson-Kanu. 

Na de pauze bleef Liverpool zoeken naar de winnende treffer, terwijl West Brom bleef loeren op de counter. Beide ploegen zagen een goal afgekeurd vanwege buitenspel. De match leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Alisson diep in blessuretijd mee oprukte en ongedekt binnen kon koppen. Magistrale kopbal van de keeper. 

Dankzij deze zege blijft Liverpool op het spoor om zich te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. De Reds staan momenteel vijfde, maar nummer drie Leicester moet nog tegen nummer vier Chelsea. Als Liverpool zes op zes haalt tegen Burnley en Crystal Palace, wordt het minstens vierde. 

Alisson is de eerste doelman ooit die scoort voor Liverpool FC, de club die al in 1892 werd opgericht. Voor Salah was het zijn 31ste goal dit seizoen, zijn 22ste in de Premier League. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Harry Kane

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, R. Williams (84′ Wijnaldum), Robertson, Fabinho, Thiago, Jones (59′ Shaqiri), Mane, Salah, Firmino.