Leeds pakt verdiend punt tegen Liverpool

Leeds pakt verdiend punt tegen Liverpool

Leeds United – Liverpool FC 1-1

Liverpool FC en Leeds United hebben de punten gedeeld na een match met twee gezichten. Voor rust was Liverpool de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong na een half uur spelen. Na de pauze kwam Leeds steeds sterker opzetten en scoorde de verdiende gelijkmaker. 

De Reds creëerden al snel kansen en in de dertigste minuut was het ook raak. Trent Alexander-Arnold was sneller op de bal dan doelman Illan Meslier en legde breed op Sadio Mané, die de bal in een leeg doel mocht leggen. 

Ook na rust kreeg Liverpool enkele kansen, maar Diogo Jota kreeg zijn kopballen niet in doel. Leeds begon het commando over te nemen en Alisson Becker moest meermaals redding brengen. Bij de lop van Patrick Bamford was hij geklopt, maar de bal stuitte op de dwarsligger. Leeds verhoogde de druk, maar Liverpool kan counteren. De doorgebroken Mohamed Salah trapte net naast. Vlak voor tijd was het aan de overkant wel raak. Diego Lloriente kopte een hoekschop in doel. In blessuretijd kreeg invaller Alex Oxlade-Chamberlain nog een grote kans, maar hij kreeg de bal niet onder controle. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson, Milner, Wijnaldum, Thiago, Mane (71′ Salah), Jota (81′ Oxlade-Chamberlain), Firmino.