UEFA aanvaardt Super League (met Liverpool) niet

UEFA aanvaardt Super League (met Liverpool) niet

Twaalf Europese topclubs hebben besloten om een Super League op te richten. AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF en Tottenham Hotspur zijn de oprichtende leden. Binnenkort volgen nog drie clubs. 

De Super League zou gespeeld worden op dinsdag, woensdag of donderdag. In totaal zouden er twintig ploegen deelnemen. De 1vijftien oprichtende leden zouden elk seizoen mogen deelnemen. Vijf andere plaatsen staan open voor kwalificatie. De competitie zou telkens in augustus starten met twee reeksen van tien ploegen. Daarna volgt een knock-outfase. 

De clubs hopen hiermee meer wedstrijden op een hoger niveau te kunnen spelen, maar zien vooral commerciële redenen. De potentiële inkomsten zouden enorm zijn. 

De UEFA heeft al gereageerd op het nieuws, door een statement de wereld in te sturen, ondersteund door de voetbalbonden van de betrokken landen. De bonden zouden alle mogelijke gerechtelijke en sportieve acties ondernemen om de Super League tegen te houden. Betrokken clubs zouden zo niet meer mogen uitkomen in de nationale of Europese competities. Ook zouden de spelers niet meer mogen uitkomen voor hun nationale ploegen. 

 

Link naar het statement op de site van Liverpool FC.

 

Link naar het statement van de UEFA.