Liverpool moet voorbij Real en Porto of Chelsea in Champions League

Liverpool moet voorbij Real en Porto of Chelsea in Champions League

Als Liverpool FC dit seizoen in Istanbul de finale van de Champions League wil spelen, dan moet het eerst voorbij Real Madrid zien te geraken. In de finale zijn Chelsea en Porto de mogelijke opponenten. Op 6/7 april zal Liverpool naar Spanje trekken, één week later komt Real Madrid naar Engeland. 

Liverpool krijgt tegen Real de kans om wraak te nemen voor de verloren finale van 2018. Toen schakelde Sergio Ramos al vroeg Mohamed Salah uit met een judoworp. Uiteindelijk maakten invaller Gareth Bale en een blunderende Loris Karius na rust het verschil, Real won met 3-1. 

De finale wordt dit jaar gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Daar won Liverpool in 2005 voor de vijfde keer de Champions League. De Reds stonden toen bij de rust 3-0 achter tegen AC Milan, maar knokten zich terug in de partij en haalden het met strafschoppen. 

Kwartfinale

Manchester City v Borussia Dortmund
FC Porto v Chelsea
Bayern Munich v Paris Saint-Germain
Real Madrid v Liverpool

Halve finale

Bayern Munich or Paris Saint-Germain v Manchester City or Borussia Dortmund
Real Madrid or Liverpool v FC Porto or Chelsea