Premier League wil nog dit seizoen fans in stadions

Premier League wil nog dit seizoen fans in stadions

De Engelse voetbalbond is van plan om vanaf 17 mei terug toeschouwers toe te laten in de stadions. In de Premier League zouden dan zelfs 10.000 fans een wedstrijd kunnen bijwonen. Alles hangt wel af van de planning van de Britse overheid. Deze heeft een tijdje geleden een schema opgemaakt voor versoepelingen deze lente. De vaccinatiecampagne draait soepel in Engeland, maar de coronacijfers kunnen nog altijd roet in het eten strooien. 

Als alles volgens plan verloopt, dan zou elke club één thuismatch in de Premier League met publiek mogen afwerken. Hiervoor zou een volledige speeldag verschoven worden naar 18-20 mei. De laatste speeldag staat op 23 mei op het programma. 

De clubs zouden tegen het einde van het seizoen samen ongeveer 2 miljard euro verloren hebben aan inkomsten omwille van gedaalde inkomsten van de tv-rechten en de wedstrijdinkomsten.