Twaalf jongeren trainen met de eerste ploeg

Twaalf jongeren trainen met de eerste ploeg

Liverpool FC moet voor het eerst sinds lang gedurende achttien dagen geen wedstrijd spelen. Tijd dus om de batterijen op te laden, maar een aantal spelers is opgeroepen voor interlandvoetbal. Deze spelers zullen drie wedstrijden spelen. Hierdoor krijgen twaalf jongeren de kans om mee te trainen met de eerste ploeg. Ze werden geselecteerd door Alex Ingelthorpe en Vitor Matos

Volgens Pep Leinders is het heel belangrijk om de jongeren al vroeg te laten proeven van de eerste ploeg: “Je kunt hun groeiproces versnellen door ze op jonge leeftijd bij de ploeg te laten zijn. Je creëert hoop en geloof en laat ze onze manier van spelen absorberen. Het belangrijkste is dat de manager vertrouwen toont. Talenten hebben rolmodellen nodig.”

De toptalenten kunnen nu trainen met onder andere James Milner, Xherdan Shaqiri, Trent Alexander-Arnold, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain en Fabinho. Voor deze spelers wordt er ook gewerkt aan nieuwe tactische oplossingen. 

Er werd ook al een oefenmatch gespeeld, die op 5-1 eindigde. Daarin scoorde Ben Woodburn een hattrick, de andere goals kwamen van Kaide Gordon en Rhys Williams. Voor de andere ploeg maakte Billy Koumetio de enige treffer. 

foto’s op site Liverpool FC