Klopp ziet zeven opties naast Gomez

Klopp ziet zeven opties naast Gomez

Jurgen Klopp staat voor een lastige keuze. Met Joe Gomez beschikt hij over één fitte verdediger met ervaring. Toch heeft de Duitse trainer van Liverpool FC nog opties. Hij ziet zelf zeven spelers die hij naast Gomez zou kunnen uitspelen. 

Volgens Klopp maken Rhys Williams, Billy Koumetio en Nat Phillips even veel kans. Koumetio was enkele weken buiten strijd, maar deze week trainden ze alle drie goed. Phillips is Europees niet inzetbaar, maar wel in de Premier League. Er was de voorbije zomer veel interesse in de boomlange verdediger. Klopp dacht dat Phillips zou vertrekken. Hierdoor zit hij niet in de kern voor de Champions League. 

Indien nodig kan Klopp ook schuiven met middenvelders en zelfs Andrew Robertson. Volgens Klopp kunnen Jordan Henderson, James Milner en Georginio Wijnaldum ook allemaal als centrale verdediger uit de voeten. Klopp: “Ze zijn allemaal niet kleiner dan Javier Mascherano bijvoorbeeld, en die speelde behoorlijk goed op die positie.”