Ajax, Atalanta en Midtjylland in groep D

Ajax, Atalanta en Midtjylland in groep D

Liverpool zit in de Champions League in groep D. De Reds moeten het opnemen tegen Ajax, Atalanta en Midtjylland. 

Ajax is de Nederlandse kampioen en de grootste club van het land. In 2019 haalde de club uit Amsterdam de halve finales van de Champions League. Ze verloren toen van Tottenham omdat de Spurs meer doelpunten op verplaatsing hadden gescoord. De Spurs verloren later de finale van Liverpool FC. Christian Poulsen is assistent trainer bij Ajax. De Deen speelde in het seizoen 2010-2011 twaalf matchen voor LFC. Het wordt ook een speciale match voor Rotterdammer Georginio Wijnaldum, die in een ver verleden nog bij concurrent Feyenoord speelde. 

Atalanta is een traditieclub uit Bergamo, opgericht in 1907. De club was nooit een hoogvlieger in de Serie A en won één keer de Italiaanse beker. Zes keer werden ze kampioen in Serie B. De laatste vier seizoenen groeide Atalanta uit tot een subtopper, de laatste twee seizoenen eindigde de club telkens derde. Atalanta heeft geen echte topspelers. Bekendste naam in België is Ruslan Malinowskyi, die een verleden heeft bij Racing Genk.  

FC Midtjylland is drievoudig en regerend Deens kampioen. Het is de eerste keer dat de club zich kan plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Met Dion Cools zit er een Belg in de kern. 

Vrijdag kennen de clubs het speelschema.