Liverpool stuit op beresterke Leno

Liverpool stuit op beresterke Leno

Liverpool FC – Arsenal 0-0 (4-5 na strafschoppen)

Jurgen Klopp liet tegen Arsenal opnieuw een hoop sterkhouders rusten. Dat resulteerde in een evenwichtige eerste helft en een sterke tweede helft, maar Bernd Leno keepte enorm sterk. 

Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Pas vlak voor de koffie kon Liverpool wat druk zetten en kansen creëren. Leno zweefde de kopbal van Diogo Jota uit zijn doel en Takumi Minamino knalde de rebound van dichtbij tegen de dwarsligger. 

Na de pauze namen de Reds het heft in handen, maar ze stuitten telkens op een sterke Leno. De Arsenalkeeper ging goed plat bij pogingen van Virgil van Dijk en Marko Grujic. Even later kon de Duitse doelman zich opnieuw onderscheiden bij een knal van Jota en een kopbal van Grujic die in de winkelhaak leek te vallen. Aan de overkant kopte Rob Holding van dichtbij recht op Adrian. Liverpool nam hierna gas terug en de wedstrijd kabbelde naar strafschoppen. 

In de strafschoppenreeks leek Adrian de held te worden door de penalty van Mohamed Elneny te keren, maar Leno maakte duidelijk dat het zijn avond zou worden. Hij veegde de penalty’s van Divock Origi en Harry Wilson uit zijn doel. 

Liverpool: Adrian, N Williams, R Williams, Van Dijk (62′ Gomez), Milner, Grujic, Jones, Wilson, Minamino, Jota (75′ Wijnaldum), Salah (62′ Origi).