Premier League blijft hopen op afwerken seizoen 2019-2020

Premier League blijft hopen op afwerken seizoen 2019-2020

Na het overleg tussen de clubs uit de Premier League en de andere belanghebbenden, heeft de Premier League nogmaals de wens uitgedrukt om het huidige seizoen af te werken. Er werd wel aan toegevoegd dat de gezondheid en veiligheid van iedereen de eerste prioriteit blijft.

Toch wordt er door experts bekeken op welke manier de trainingen kunnen worden hervat. Er werd nog geen beslissing genomen, maar alle betrokkenen zullen gehoord worden. Als de Premier League hervat, zal dit gebeuren achter gesloten deuren in maximum tien neutrale stadions. Ook zal de Engelse bond moeten beschikken over 40000 coronatests en er moeten nog protocols worden uitgewerkt. Pas dan zouden de 92 resterende matchen van het seizoen 2019-2020 kunnen worden afgewerkt.

Er werd wel een beslissing genomen over de jeugdreeksen. Hier wordt het seizoen definitief gestaakt. Op een latere datum zal bepaald worden hoe de eindstanden worden vastgelegd.

Burgemeester Joe Anderson van Liverpool vreest dat de competitie niet zal kunnen worden hervat in zijn stad. Liverpool FC had een riante voorsprong in de Premier League en was op weg naar de titel. De burgemeester vreest dat de politie een samenscholing van duizenden fans aan Anfield niet kan voorkomen als LFC effectief kampioen speelt, zelfs als de kampioenenmatch niet op Anfield zou doorgaan.