Premier League wil deze week beslissen over uitspelen seizoen

Premier League wil deze week beslissen over uitspelen seizoen

In sommige landen zijn al concrete plannen gemaakt op de voetbalcompetitie te hervatten, in andere landen wordt het seizoen definitief gestaakt. In Engeland houden ze nog alle opties open. Eind deze week zouden de bevoegde instanties een voorlopig schema willen uitwerken om eventueel de competitie verder af te werken. Sommige ploegen hebben al plannen om de trainingen te hervatten, maar iedereen zou ten laatste op 18 mei terug aan het trainen moeten zijn. Buitenlanders zouden wel twee weken in quarantaine moeten vooraleer ze mogen meetrainen. Vrijdag vergaderen de clubs over de voorstellen.

De Premier League heeft miljoenen vrijgemaakt om alle spelers en begeleiders afdoende te kunnen testen op covid-19. Ook wordt de optie bekeken om iedereen in hotels in de Londense regio in afzondering te houden. Op 8 juni zouden de eerste matchen gespeeld worden. Tegen eind juli zouden alle ploegen nog minstens negen matchen moeten spelen, allemaal op neutrale grond in Londen. Elke ploeg zou tijdens een match vijf wissels mogen doen. Toeschouwers zullen in ieder geval niet welkom zijn. De wedstrijden zouden wel gratis op tv komen. 

De UEFA wil dat alle landen ten laatste op 25 mei beslissen of ze de competities al dan niet zullen uitspelen. Michel d’Hooghe, hoofd van de medische dienst van de FIFA, heeft een boodschap de wereld ingestuurd dat het beter zou zijn om het huidige seizoen als afgesloten te beschouwen en de focus te verleggen op volgend seizoen.