Anfield wordt groter in zomer 2023

Anfield wordt groter in zomer 2023

Liverpool FC was van plan om Anfield in de zomer van 2022 uit te breiden, maar de planning is één jaar uitgesteld naar de zomer van 2023. Door de maatregelen in verband met covid-19 lopen de voorbereidingen vertraging op en bepaalde onderdelen moeten tijdens het tussenseizoen gebouwd worden. 

De bouw van de nieuwe tribune zou ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen, maar de planning moet heel rigoureus gevolgd kunnen worden. Op die manier kan tijdens elke wedstrijd de volle capaciteit van Anfield benut worden. De nieuwe tribune zal boven Anfield Road worden gebouwd. Er is al uitvoerig overleg gepleegd met de omwonenden, de bevoegde instanties en de bouwbedrijven en toeleveranciers. Er zouden ongeveer 5200 zitplaatsen extra worden gecreëerd, alsook 1800 zitjes voor hospitality en een soort sportsbar.