Invaller Firmino tikt Liverpool naar finale

Invaller Firmino tikt Liverpool naar finale

Liverpool – Monterrey 2-1

Liverpool FC speelt zaterdag de finale van het WK voor clubs tegen het Braziliaanse Flamengo na een spannende halve finale tegen Monterrey. Aanvankelijk leken de Reds alles onder controle te hebben, maar de Mexicanen prikten terug. 

Door de ziekte van Virgil van Dijk speelde Jordan Henderson als centrale verdediger, maar dat zorgde niet voor zenuwen. De Reds kwamen dominant uit de startblokken en kwamen via Naby Keita al snel op voorsprong. De assist was een sublieme doorsteekbal van Mohamed Salah. Twee minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Liverpool kreeg de bal niet weg na een vrije trap en Rogelio Funes Mori knalde de bal van dichtbij tegen de netten. Monterrey kwam nu beter in de match en zowel Alisson Becker als Marcelo Barovero hadden hun werk op te knappen. 

Ook na rust werden beide keepers regelmatig op de proef gesteld. Liverpool had, zoals gewoonlijk, veel balbezit, maar ook Monterrey bleef gevaarlijk. Vooral Keita was bedrijvig en Divock Origi trapte een grote kans naast doel. Bij Monterrey kregen verschillende spelers last van krampen en de Reds pakten uit met een slotoffensief. In blessuretijd leverde dat de zege op, dankzij twee invallers. Trent Alexander-Arnold pakte uit met een geniale uitgemeten voorzet en Roberto Firmino devieerde knap binnen. 

Liverpool: Alisson, Milner (Alexander-Arnold), Gomez, Henderson, Robertson, Lallana, Keita, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri (68′ Mané), Salah, Origi (85′ Firmino).