Liverpool verliest met Jongste opstelling ooit in competitiematch

Liverpool verliest met Jongste opstelling ooit in competitiematch

Aston Villa – Liverpool FC 4-0

Met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 182 dagen bracht Liverpool FC de jongste opstelling ooit in een competitiematch op het veld. Aanvankelijk viel daar weinig van te merken op het veld. De jonge Reds begonnen dominant aan de partij en creëerden kansen, maar kregen als snel het deksel op de neus. Bij de rust was de match al gespeeld doordat Aston Villa aan 100% afwerkte. 

Liverpool had geen last van de zenuwen en zette doelman Orjan Nyland al snel een paar keer aan het werk. Hij moest plat bij een schot van Harvey Elliott en een kopbal van Herbie Kane. Maar in de 14de minuut viel plots de goal aan de overkant. De vrije trap van Conor Hourihane leek een voorzet, de inlopende Jonathan Kodjia kon net niet bij de bal, maar die viel toch in doel. Drie minuten later week een voorzet van Ahmed Elmohamaday af op een verdediger en Caoimhim Kelleher kon niet meer bij de bal door de rare curve. 

De jonge Reds gaven niet op en probeerden terug te slaan. Enkele pogingen gingen naast en Nyland moest Villa opnieuw een paar keer redden. In de 37ste minuut volgde dan opnieuw een koude douche voor LFC. Kodjia profiteerde optimaal van een foutje van Sepp van den Berg. Vlak voor rust scoorde Kodjia opnieuw, dit keer dook hij slim voor van de Berg op om een voorzet van dichtbij binnen te tikken.

Na de pauze gingen de jonge Reds nog op zoek naar een verdiende eerredder. Kane was er een paar keer dichtbij, maar Nyland hield zijn netten schoon. In blessuretijd brak invaller Wesley nog door en legde de 5-0 tegen de touwen. Een overdreven zwaar verdict voor de jonge Reds, die uitstekend aan de partij waren begonnen. 

Liverpool: Kelleher, Hoever (82′ Norris), Boyes, Van den Berg, Gallacher, Chirivella, Christie-Davies (77′ Clarkson), Kane, Longstaff (65′ Bearne), Hill, Elliott.