Liverpool morst met de kansen in Salzburg, maar stoot wel door

Liverpool morst met de kansen in Salzburg, maar stoot wel door

Salzburg – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC eindigt eerste in groep E van de Champions League met dertien punten, één meer dan Napoli. In de slotmatch tegen Salzburg bleef het een uur lang spannend, toen troffen de Reds twee keer op korte tijd raak.

Het was een klein mirakel dat het bij de rust nog steeds 0-0 stond. Cican Stankovic moest meermaals redding brengen, vooral Mohamed Salah was een paar keer dicht bij een goal. Aan de overkant creëerde ook Salzburg kansen, maar niemand kreeg de bal in doel. 

Ook na rust stond het vizier van topschutter Erling Braut Haland niet scherp en ook Salah bleef kansen missen. Uiteindelijk zorgde een combinatie van twee ex-spelers van Salzburg dan toch voor de verlossende treffer voor Liverpool. Sadio Mané zette zich sterk door, was sneller op de bal dan Stankovic en Naby Keita kopte de uitgemeten voorzet in doel. Een minuut later stond het 0-2. Salah ging voorbij de uitgekomen Stankovic en trapte de bal vanuit een onwaarschijnlijk scherpe hoek binnen. Liverpool was bevrijd en bleef kansen creëren, maar het bleef bij 0-2. 

In de andere wedstrijd blikte Napoli Genk in met 4-0. Hierdoor stoten de Italianen als tweede door. Liverpool speelt als reekswinnaar in de volgende ronde, de eerste met rechtstreekse uitschakeling, eerst op verplaatsing. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren (53′ Gomez), Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Keita (87′ Origi), Mane, Salah, Firmino (75′ Milner).