Liverpool met hulp van de VAR voorbij Palace

Liverpool met hulp van de VAR voorbij Palace

Crystal Palace – Liverpool FC 1-2

Liverpool FC heeft zonder diep te gaan de punten gepakt bij Crystal Palace. Twee keer kwamen de Reds met de schrik vrij. 

Na een saaie eerste helft stond het nog 0-0. Liverpool had veel balbezit, maar geen enkel schot tussen de palen. Jordan Ayew had voor Palace naast getrapt. James Tomkins scoorde wel na een hoekschop, maar de VAR greep in. Die had een duwfout op Dejan Lovren opgemerkt. 

Liverpool kwam na de koffie scherper uit de kleedkamer. De eerste poging van Sadio Mané ging nog naast, maar in de 48ste minuut trof hij wel raak. De bal ging met veel geluk via de doelman en de twee doelpalen dankzij het effect binnen. Liverpool leek af te stevenen op een rustige zege, tot de slotfase. Christian Benteke trapte zijn halve omhaal nog naast, maar Wilfried Zaha knalde de bal wel in doel. Liverpool schoot opnieuw wakker.  De pogingen van Virgil van Dijk werden nog van de lijn geveegd, maar Roberto Firmino schoot de tweede rebound wel binnen. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson (79′ Milnder), Oxlade-Chamberlain (64′ Origi), Mane, Firmino (89′ Gomez).