Liverpool slaat City terug naar de vierde plaats

Liverpool FC – Manchester City 3-1

Liverpool FC heeft de topper tegen kampioen Manchester City gewonnen met 3-1. De Reds tellen nu acht punten voorsprong op achtervolgers Leicester en Chelsea, City volgt op negen punten.

In een intense aanvangsfase wist Liverpool al meteen twee keer te scoren. In de zesde minuut haalde Fabinho verschroeiend hard uit. Zeven minuten later kopte Mohamed Salah een voorzet van Andrew Robertson binnen. City probeerde terug te slaan, maar Alisson Becker hield zijn netten relatief vlot proper. Angelino kwam het dichtst bij een doelpunt voor de bezoekers, maar zijn bal hobbelde tegen de buitenkant van de paal.

Ook na rust had Liverpool de match onder controle. Sadio Mané kopte een voorzet van Jordan Henderson aan de tweede paal in doel. In de slotfase kwamen de bezoekers wel opzetten en Bernardo Silva kon nog milderen tot 3-1, maar de zege van LFC kwam nooit in gevaar.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson (61′ Milner), Mane, Salah (87′ Gomez), Firmino (79′ Oxlade-Chamberlain).