B-ploeg knokt zich voorbij MK Dons in League Cup, op naar Arsenal

B-ploeg knokt zich voorbij MK Dons in League Cup, op naar Arsenal

MK Dons – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Carabao Cup. Jurgen Klopp liet zijn topspelers rusten. Hierdoor konden enkele jongeren ervaring opdoen, gesteund door meer ervaren spelers die dit seizoen nog weinig aan spelen toekwamen. Het volstond voor een felbevochten zege. Volgende ronde wacht de topper tegen Arsenal, op Anfield.

Liverpool had bijna 85% balbezit voor rust en tal van doelpogingen, maar toch was het wachten tot net voor de koffie op de openingsgoal van James Milner. Die haalde verschroeiend hard uit en doelman Stuart Moore duwde de bal in zijn eigen doel na geklungel.

De eerste kans van de match was voor MK Dons, maar Conor McGrandles trapte over. Hierna zakte de thuisploeg diep terug en loerde op de counter. Na een knappe actie van Milner kreeg Harvey Elliott een uitgelezen kans, maar hij knalde van dichtbij tegen de onderkant van de deklat. Twee minuten later werd het schot van Curtis Jones gepareerd door Moore. Op het half uur kopte Milner naast en even later kon Rhian Brewster net niet bij de lage voorzet van de onvermoeibare veteraan. 

Na de pauze was Elliott opnieuw dicht bij een treffer, maar hij schoot in het zijnet. Aan de overkant zag Jordan Bowery zijn poging via de paal buiten hobbelen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Ki-Jana Hoever met een stevige kopbal de voorsprong na een uitgemeten voorzet van Milner. Vijf minuten later vond Alex Oxlade-Chamberlain de paal op zijn weg. Hierna volgden enkele kansen voor Dons. Caoimhin Kelleher moest meermaals redding brengen en Milner voorkwam met een ultieme tackle een schot op doel. Ook Dejan Lovren deed zijn duit in het zakje door een bal van de lijn te koppen. In blessuretijd krulde Elliott aan de overkant de bal nog eens tegen de dwarsligger. 

Liverpool: Kelleher, Hoever (91′ Van den Berg), Lovren, Gomez, Milner, Keita (63′ Chirivella), Oxlade-Chamberlain (82′ Kane), Lallana, Jones, Elliott, Brewster.