Liverpool FC neemt afscheid van twee talenten

Liverpool FC neemt afscheid van twee talenten

Liverpool FC heeft net voor het sluiten van de transfermarkt nog twee jonge spelers van de hand gedaan. Ook werd er een akkoord bereikt met Marine om Shamal George te huren tot januari. De 21-jarige doelman hoopt zo ervaring te kunnen opdoen. 

Ryan Kent trekt terug naar Glasgow Rangers. Vorig seizoen speelde hij de pannen van het dak voor de ploeg van Steven Gerrard en werd uitgeroepen tot jonge speler van het jaar in Schotland. Gerrard probeerde de 22-jarige vleugelspeler al een tijdje los te weken bij LFC, maar de vraagprijs lag te hoog. Kent kreeg in de voorbereiding zijn kans van Jurgen Klopp, maar verdween steeds meer uit beeld. Nu maakt hij definitief de overstap naar Rangers.

Ook Engels jeugdinternational Bobby Duncan verlaat LFC. Hij trekt naar het Italiaanse Fiorentina. De 18-jarige aanvaller kwam een jaar geleden over van Manchester City omdat hij hoopte vlotter te kunnen doorbreken bij Liverpool FC. Hij scoorde 32 doelpunten bij de jeugd en mocht tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen meetrainen bij de eerste ploeg. Volgens de manager van Duncan kreeg hij echter niet genoeg kansen en moest er een oplossing gezocht worden. Die werd nu gevonden in de Italiaanse Serie A.