Liverpool speelt in Cardiff

Liverpool speelt in Cardiff

Cardiff City – Liverpool FC

Liverpool FC wipt terug over Manchester City naar de leiding van de Premier League na een felbevochten zege in Cardiff. Liverpool had veel balbezit en veel controle, maar de Reds moesten er hard voor werken. 

Bij de rust stond het nog 0-0. Liverpool creëerde wel kansen tegen een stug verdedigend Liverpool en de drie aanvallers waren elk één keer dicht bij de openingsgoal. Roberto Firmino dook alleen op voor de keeper, maar wipte de bal over doel. Ook Sadio Mané trapte over na een lage voorzet van Trent Alexander-Arnold en Mohamed Salah vond de keeper op zijn weg. Neil Etheridge kon de trap van Salah nog net met zijn voet keren. 

Na de pauze konden de Reds dan toch het verschil maken. Mané trapte vanuit een scherpe hoek nog naast, maar na tien minuten spelen was het raak. Georginio Wijnaldum knalde hard in doel op aangeven van Alexander-Arnold. Vijf minuten later was Jordan Henderson dicht bij de 0-2, maar hij trapte hoog over. Sean Morrison kreeg een uitgelezen kopkans, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Morrison speelde ook een cruciale rol bij de 0-2. Hij hield Salah meermaals vast en de bal ging terecht op de stip. James Milner liet de kans niet liggen. Liverpool bleef domineren en vlak voor tijd hield Etheridge met een geweldige redding Salah nog van een treffer. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Gomez), Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Keita (Fabinho, Milner), Mane, Salah, Firmino.