Hattrick voor Salah in Bournemouth

Hattrick voor Salah in Bournemouth

Bournemouth – Liverpool FC 0-4 

Liverpool FC blijft winnen, ook tegen Bournemouth. Mohamed Salah was de grote man met een hattrick. Kapitein James Milner speelde zijn 500ste match in de Premier League en deed dat uitstekend als rechtsback.   

In een gesloten eerste helft was in de 22ste minuut de eerste echte kans voor Bournemouth. Alisson Becker veegde het lage schot van David Brooks uit zijn korte hoek. Drie minuten later kwam Liverpool op voorsprong. Asmir Begovic kon het schot van Roberto Firmino niet klemmen en Salah werkte de rebound tegen de netten. 

Vlak na rust opnieuw Salah na een snelle tegenaanval. De Egyptenaar overleefde een aanslag van Steve Cook, bleef overeind en trapte overhoeks binnen. In de 67ste minuut werd het 0-3. Uitgerekend Cook, die met rood van het veld had kunnen gaan, werkte de lage voorzet van Andrew Robertson in zijn eigen doel. Drie minuten later moest Alisson nog eens aan het werk, maar hij had geen problemen met de vrije trap van Junior Stanislas. Dertien minuten voor tijd was het feestje van Salah compleet. Hij dolde met doelman Begovic en werkte koelbloedig af, zijn derde van de avond. Na het laatste fluitsignaal kreeg hij dan ook de wedstrijdbal mee naar huis. 

Liverpool: Alisson, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum, Keita (Lallana), Shaqiri (Mane), Salah, Firmino (Henderson).