Shaqiri mag niet meer naar Servië

Shaqiri mag niet meer naar Servië

Liverpool FC neemt Xherdan Shaqiri niet mee naar Belgrado. De Reds spelen daar tegen Rode Ster, maar Jurgen Klopp vreest dat Shaqiri niet welkom is in Servië omwille van zijn Kosovaarse achtergrond. 

Klopp: “We hebben gehoord van de ontvangst die Shaqiri ginds zou meemaken en hebben besloten om hem niet mee te nemen naar Belgrado. We willen dat de focus 100% op voetbal ligt. We hebben geen politieke boodschap. We willen alle mogelijke afleidingen vermijden. Shaqiri begrijpt onze beslissing en aanvaardt deze.”

Shaqiri zal doorgedreven trainingen krijgen op Melwood, samen met onder andere Jordan Henderson. Die zou nog twee goede sessies nodig hebben om terug wedstrijdfit te geraken. Als Nathaniel Clyne genezen is, zal hij ook meetrainen. 

Dejan Lovren en Naby Keita zijn wel mee naar Belgrado. Het duo keert terug uit blessures. Klopp neemt in totaal 21 spelers mee. 

Kern voor Rode Ster: Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Sturridge, Moreno, Lallana, Mignolet, Robertson, Origi, Solanke, Matip, Kelleher, Alexander-Arnold.