Liverpool verliest twee punten in Arsenal

Liverpool verliest twee punten in Arsenal

Arsenal – Liverpool FC 1-1

Liverpool FC blijft ongeslagen in de Premier League dit seizoen, maar in Arsenal zat er meer in dan een 1-1 gelijkspel. 

Het openingskwartier was voor de Gunners en Henrikh Mkhitaryan was heel dicht bij de openingsgoal. Alisson Becker kwam ver uit, maar Mkhitaryan was sneller op de bal, zijn kopbal ging net naast een leeg doel. Daarna nam Liverpool het commando over en scoorde ook. Roberto Firmino glipte door de buitenspelval en tikte de bal tegen de paal. Sadio Mane werkte de rebound binnen, maar de goal werd om onduidelijke redenen afgekeurd. 

Liverpool begon nu meer kansen te creëren. Bernd Leno moest in de voeten van Virgil Van Dijk duiken en weerde ook een laag schot van Andrew Robertson. Vlak voor rust stond de paal opnieuw in de weg, dit keer bij een kopbal van Van Dijck.

Na de pauze kwam Liverpool dan toch verdiend op voorsprong. Leno duwde een voorzet slecht weg en James Milner trapte binnen. Arsenal ging nu op zoek naar de gelijkmaker, maar Van Dijck kreeg nog een derde uitstekende kans. Zijn kopbal was echter recht op Leno. Aan de overkant was het wel raak. Alexandre Lacazette was sneller op de bal dan Alisson, maar moest wegdraaien van doel. Toch kreeg hij nog de kans om te trappen en hij draaide de bal in doel. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum, Mane, Salah (Matip), Firmino (Shaqiri).